معرفی انواع ماژول‌های ERP

دوشنبه 05 شهریور 1403 توسط
معرفی انواع ماژول‌های ERP
محقق (دیجیتال مارکتینگ)
| هنوز نظری وجود ندارد

سیستم‌های ERP (برنامه‌ریزی منابع سازمانی) مجموعه‌ای از ماژول‌های یکپارچه هستند که برای بهبود و تسهیل مدیریت منابع و فرآیندهای مختلف یک کسب‌وکار طراحی شده‌اند. این ماژول‌ها شامل بخش‌های مختلفی از سازمان می‌شوند که هرکدام وظیفه خاصی را بر عهده دارند و به طور هماهنگ با یکدیگر عمل می‌کنند تا به افزایش بهره‌وری و کارایی کمک کنند. مهم‌ترین ماژول‌های ERP عبارتند از:

  1. ماژول حسابداری و مالی: مدیریت امور مالی، صورت‌های مالی، بودجه‌بندی و گزارش‌دهی.
  2. ماژول منابع انسانی: مدیریت کارکنان، حقوق و دستمزد، ارزیابی عملکرد و حضور و غیاب.
  3. ماژول فروش و بازاریابی: پیگیری و مدیریت فرایندهای فروش، سفارشات، ارتباط با مشتریان و کمپین‌های بازاریابی.
  4. ماژول تولید: برنامه‌ریزی و کنترل فرآیندهای تولید، مدیریت موجودی و کنترل کیفیت.
  5. ماژول انبارداری و لجستیک: مدیریت موجودی، سفارشات خرید و فروش، مدیریت انبار و حمل و نقل.
  6. ماژول خرید: مدیریت تأمین‌کنندگان، خرید مواد اولیه و پیگیری سفارشات خرید.
  7. ماژول پروژه‌ها: مدیریت پروژه‌ها، زمان‌بندی، تخصیص منابع و پیگیری پیشرفت پروژه.
  8. ماژول مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM): مدیریت ارتباطات با مشتریان، فروش و پشتیبانی.
  9. ماژول گزارش‌گیری و تحلیل: جمع‌آوری داده‌ها، تجزیه و تحلیل عملکرد و تهیه گزارش‌های مدیریتی.
  10. ماژول وب‌سایت: مدیریت و یکپارچه‌سازی وب‌سایت شرکت، فروش آنلاین، طراحی صفحات و بهینه‌سازی تجربه کاربری.

ماژول‌های ERP چیست؟

ماژول‌های ERP مجموعه‌ای از ابزارها و نرم‌افزارهایی هستند که برای مدیریت بخش‌های مختلف یک کسب‌وکار در یک سیستم یکپارچه طراحی شده‌اند. هدف اصلی این ماژول‌ها، بهبود کارایی، کاهش خطاها و تسهیل فرآیندهای تجاری است. سیستم‌های ERP به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا داده‌ها و اطلاعات مربوط به فعالیت‌های مختلف سازمانی را در یک پلتفرم واحد مدیریت کنند و ارتباط میان این بخش‌ها را بهبود بخشند.

​​​​📚بیشتر بخوانید: استقرار ERP

انواع ماژول‌های ERP

اینفوگرافیک ماژول های ستکا

ماژول‌ها معمولا بر اساس جامعیت و گستردگی هر نرم‌افزار، در انواع متفاوتی دسته‌بندی می‌شوند؛ اما ما در این بخش با معیار قرار دادن نرم‌افزار ستکا به عنوان یک سیستم ERP جامع، وارد رکن‌های اساسی هر کسب‌وکار شده و ماژول‌های مرتبط با آن را بررسی می‌کنیم:

1-ماژول حسابداری

امور مالی و حسابداری به عنوان یکی از حساس‌ترین واحدهای هر سازمان، همانند ریسمانی تمام بخش‌های یک کسب‌وکار را به هم گره زده و بقای آن را تضمین می‌کند. در ماژولی که برای این فرآیند طراحی شده، تمامی جوانب مالی اعم از حساب‌های دریافتنی و پرداختنی تا بودجه‌بندی و گزارش‌های مالی رصد شده و در داخل یک پایگاه داده مرکزی ثبت می‌شوند. 

این ماژول با تفسیر داده‌ها، تحلیل‌هایی دقیق در زمینه وضعیت مالی ارائه داده که می‌تواند زمینه‌ساز رشد و بهینه‌سازی در سازمان‌ شوند. با ماژول حسابداری، دیگر نیازی به انجام امور پرداخت حقوق، تطبیق ‏‏‏حساب‌ها و مدیریت وجوه نقد نیست؛ همگی فعالیت‌های حسابداری خودکارسازی شده و به آسانی یک کلیک قابل رویت است. 

2-ماژول منابع انسانی(HR)

ماژول منابع انسانی

با ماژول منابع انسانی صفحات گسترده اکسل را دور ریخته و اطلاعات کارمندان خود را بر روی سیستمی یکپارچه ذخیره کنید. نرم افزار منابع انسانی تمامی سوابق کارمندان اعمم از اطلاعات شخصی، شرح شغل و عملکرد آن‌ها را بررسی کرده و فرایندهای مرتبط به استخدام تا آموزش را در دست می‌گیرد. با کمک این ماژول، نه تنها حضور و غیاب، بلکه ساعات کار و زمان مرخصی را هم می‌توانید مشاهده کنید.

3-ماژول فروش 

از مدیریت ارتباط با مشتریان گرفته تا ثبت سفارش و صدور فاکتور، همگی را به ماژول فروش بسپارید. این ماژول سیستم ERP، با پیگیری سفارشات و تحلیل عمیق بر روی آن‌ها، فرآیند فروش کسب‌وکار شما را مدیریت کرده و درآمدزایی شما را با تغییرات اساسی دگرگون می‌کند. 

با استفاده از ماژول CRM، تمامی سوابق شرکت‌های مشتری مانند تاریخ و زمان تماس‌ها و ایمیل‌های ارسال شده و سابقه خرید را ذخیره کرده تا کارمندان فروش با دسترسی به اطلاعات بتوانند تعامل بهتری را ایجاد کنند. با این ابزار سر نخ‌های موجود را مدیریت کرده و مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل کنید. 

4-ماژول زنجیره تامین

با ماژول زنجیره تامین، تمامی فرایند تولید یک محصول از تدارکات، ‏‏مدیریت موجودی، مدیریت سفارش تا مدیریت انبار و تولید را تحت کنترل درآورید. این ماژول با دربرگرفتن فرآیند تدارکات، تامین‌کنندگان اصلی و فرعی مواد اولیه را ردیابی کرده و محصولاتی که بازپرداخت یا تعویض شده‌اند را مدیریت می‌کند. نرم‌افزار مدیریت زنجیره تامین با مدیریت انبارها و اعلام موجودی‌ها، امکان برنامه‌ریزی برای تولید محصولات را فراهم کرده و سفارشات شما را متناسب با میزان موجودی‌هایتان جلو می‌برد. نگران کیفیت محصولات خود هستید؟ این فعالیت را هم به عنوان آخرین مرحله زنجیره تامین بر عهده این ابزار بگذارید.

📚بیشتر بخوانید: تاثیرات هوش‌مصنوعی در ERP

7- ماژول اتوماسیون بازاریابی

ماژول بازایابی

مانند تجارت الکترونیک، برخی از ارائه‌دهندگان نرم‌افزار ماژول اتوماسیون بازاریابی را توسعه داده‌اند. این ماژول مدیریت کمپین‌های بازاریابی را در کانال‌های دیجیتال مانند ایمیل، وب، رسانه‌های اجتماعی و پیامک انجام می‌دهد. این سیستم می‌تواند ارسال ایمیل‌ها را بر اساس قوانین کمپین خودکار کرده و دارای ویژگی‌های پیشرفته تقسیم‌بندی مشتریان است، به طوری که مشتریان تنها پیام‌های مرتبط را دریافت کنند.

نرم‌افزار اتوماسیون بازاریابی، چه بخشی از سیستم ERP باشد و چه یک راهکار جداگانه، می‌تواند گزارش‌های دقیقی درباره عملکرد کمپین‌ها ارائه دهد تا برنامه‌ها و هزینه‌های بازاریابی آینده شکل بگیرد. این برنامه‌ها باعث افزایش سرنخ‌ها، وفاداری مشتری و در طول زمان، افزایش فروش می‌شوند.

8- ماژول وبسایت

آخرین ماژول نرم‌افزار ERP که قصد داریم با آن آشنا شویم، ماژول وبسایت نام دارد. همانطور که از نام این ماژول مشخص است، این ماژول یک سایت‌ساز قدرتمند و حرفه‌ای تحت پلتفرم ای آر پی توسعه یافته و برای شما امکان طراحی سایت را ایجاد می‌کند. شما با استفاده از این ماژول می‌توانید بدون برخورداری از کوچک‌ترین دانش فنی، سایتی با کیفیت را پایه‌گذاری کنید. پس اگر تصمیم دارید که کسب‌وکارتان را به دنیای وب منتقل کنید، همین حالا این ماژول کاربردی را تهیه کنید. 

9- ماژول مدیریت موجودی

ماژول مدیریت موجودی با ردیابی مقدار و موقعیت هر آیتم تا سطح کدهای منحصر به فرد (SKU) به کنترل موجودی کمک می‌کند. این ماژول، تصویری کامل از موجودی فعلی و موجودی در راه را از طریق یکپارچه‌سازی با ابزار تأمین کالا ارائه می‌دهد. این نرم‌افزار به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا هزینه‌های موجودی را مدیریت کنند و مطمئن شوند که به اندازه کافی کالا دارند، بدون اینکه سرمایه زیادی را در موجودی بلوکه کنند. برنامه مدیریت موجودی می‌تواند روند فروش را با موجودی موجود مقایسه کند و به شرکت‌ها کمک کند تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرند که حاشیه سود را افزایش داده و نرخ گردش موجودی (میزانی که موجودی در یک دوره معین فروخته می‌شود) را بالا ببرد. این سیستم می‌تواند از خالی شدن موجودی و تأخیرها جلوگیری کرده و خدمات به مشتری را بهبود بخشد.

کسب‌وکارهایی که سایر ماژول‌های مدیریت زنجیره تأمین را ندارند، ممکن است از برنامه مدیریت موجودی برای پردازش سفارشات خرید، سفارشات فروش و حمل‌ونقل نیز استفاده کنند. سازمان‌های بزرگ‌تر به نسخه‌ای از این راهکار نیاز دارند که بتواند موجودی را در چندین مکان مختلف ردیابی کند.

10-ماژول مدیریت انبار

ماژول مدیریت انبار می‌تواند بازگشت سریع سرمایه‌گذاری را برای کسب‌وکارهایی که انبارهای خود را اداره می‌کنند، فراهم کند. این برنامه به‌طور کارآمد به کارمندان انبار در تمام فرآیندهای انبارداری بر اساس طراحی فضای انبار راهنمایی می‌کند؛ از زمان قرار دادن کالاها هنگام ورود محموله‌ها، تا انتخاب، بسته‌بندی و ارسال. همچنین می‌تواند به شرکت‌ها در برنامه‌ریزی نیروی کار بر اساس حجم سفارشات پیش‌بینی شده کمک کند. ماژول مدیریت انبار می‌تواند از استراتژی‌های مختلف انتخاب مانند انتخاب گروهی، انتخاب موجی و انتخاب منطقه‌ای پشتیبانی کند، بسته به اینکه کدام یک برای یک کسب‌وکار خاص کارآمدتر است، و برخی ماژول‌ها می‌توانند به کارمندان نشان دهند که بهترین مسیر انتخاب کدام است.

وقتی ماژول مدیریت انبار با برنامه‌های مدیریت موجودی و مدیریت سفارشات یکپارچه می‌شود، کارمندان می‌توانند به سرعت محصولات مناسب را پیدا کرده و محموله‌ها را سریع‌تر ارسال کنند. این تحویل سریع‌تر در نهایت موجب افزایش رضایت مشتریان می‌شود

11- ماژول CRM

ماژول مدیریت ارتباط با مشتری (Customer Relationship Management) تمامی اطلاعات مشتریان و مشتریان بالقوه را ذخیره می‌کند. این اطلاعات شامل تاریخچه ارتباطات شرکت با هر شخص، مانند تاریخ و زمان تماس‌ها و ایمیل‌ها، و همچنین تاریخچه خرید آن‌ها است. CRM بهبود خدمات مشتری را فراهم می‌کند زیرا کارکنان به راحتی می‌توانند به تمام اطلاعات لازم در هنگام کار با مشتریان دسترسی پیدا کنند.

بسیاری از کسب‌وکارها همچنین از نرم‌افزار CRM برای مدیریت فرصت‌ها و سرنخ‌های فروش استفاده می‌کنند. این سیستم می‌تواند ارتباطات با مشتریان بالقوه را ردیابی کرده و پیشنهاد دهد که کدام مشتریان باید برای برخی از تبلیغات یا فرصت‌های فروش متقابل هدف‌گذاری شوند. ماژول‌های CRM پیشرفته‌تر ممکن است از تقسیم‌بندی مشتریان (که امکان بازاریابی هدفمندتر را فراهم می‌کند) و ابزارهای پیشرفته مدیریت تماس و گزارش‌گیری نیز پشتیبانی کنند.

نرم‌افزار ERP ستکا

ستکا به عنوان یک نرم‌افزار مدیریت منابع سازمانی ایرانی، با به کار بردن آخرین تعاریف مدیریتی روز دنیا، برای همیاری در مسیر پر چالش توسعه کسب‌وکار، دستش را به سوی شما دراز می‌کند. ستکا از هشت ماژول اساسی امور مالی، منابع انسانی، خدمات، زنجیره تامین، فروش، بازاریابی، بهره‌وری و وبسایت تشکیل شده که در بخش قبلی بطور کامل با آن‌ها آشنا شدیم.

 این هشت ماژول کلیدی ستکا، در مجموع شامل 56 ماژول کاربردی بوده که با استفاده از آن‌ها تمامی نیازهای یک سازمان را شناسایی کرده و حفره‌های کسب‌وکار را پوشش می‌دهد.

پس اگر وضعیت راکد بازار توان شما را به سر آورده و برای بهبود شرایط به تصمیمی راهبردی نیاز دارید، همین حالا ستکا را عنوان جامع‌ترین نرم‌افزار ERP انتخاب کرده و به کسب‌وکار خود هماهنگی ببخشید. 

در انتها

در این مطلب با مهم‌ترین انواع ماژول‌های ERP آشنا شدیم. همانطور که اشاره شد هر کدام از این افزونه‌ها برای واحدی مشخصی از سازمان طراحی شده‌اند؛ اگر تصمیم به توسعه نرم‌افزار ERP دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که در ابتدا موانع کسب‌وکارتان را مشخص کرده، سپس با انتخاب ماژول مناسب ناهماهنگی‌ها را از بین ببرید.

اطلاعات بیشتر

در ERP
ورود | ثبت نام افزودن نظر